Energielabel via HypoHypo

aflossingsvrije

Energielabel Aanvragen

De wetgeving

energielabelIn 1997 zijn bij het Kyoto-protocol internationale afspraken gemaakt over het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. In Europa is dit in 2002 omgezet in een Europese regelgeving, vanuit deze regelgeving is ook de energieprestatie maatregel voortgekomen. Deze zal dan ook binnenkort in Nederland worden ingevoerd.

Vanaf 1 januari 2008 moeten eigenaren van woningen en andere gebouwen bij verkoop of verhuur een energielabel kunnen overhandigen aan de koper/huurder. Een jaar later op 1 januari 2009 geldt deze verplichting ook voor huurwoningen van woningcorporaties. Particuliere verhuurders dienen wel vanaf 1 januari 2008 een energielabel te kunnen overleggen.

Energielabel

Het energielabel is te vergelijken met het huidige label voor auto's en witgoed. Het label loopt van A tot en met G, hierbij is de aanduiding G het minst zuinig.

Geldigheid

Het energielabel is maximaal 10 jaar geldig. Mogen er tussentijdse aanpassingen komen aan uw woning die van invloed zijn op het label, dient het label opnieuw vast te worden gesteld.

Verkrijgbaarheid

RealAssist biedt dit label aan tegen scherpe tarieven. Een gecertificeerd inspecteur zal dan verder zorg dragen voor verkrijgen van het label. Voor het maken van een afspraak kunt u ons bellen of mailen naar info@realassist.nl

De energielabel is verplicht! Vraag hem hier aan.